Menu Close

Veilig thuiswerken

IT-professionals staat voor een ongekende uitdaging in de nasleep van de massale migratie van gebruikers van kantoorwerk naar thuiswerken op afstand, met weinig tijd om zich voor te bereiden. Hoewel er wereldwijd veel onzekerheid is, is één ding zeker: cybercriminelen zullen geen pauze nemen.

Om mensen te ondersteunen die verantwoordelijk zijn voor het bieden van een veilige werkervaring op afstand voor hun organisatie, bieden we advies, aanbevelingen en oplossingen om de vele beveiligingsuitdagingen aan te pakken die zich voordoen bij het overschakelen naar een model voor werken op afstand.

Inzichten over werken op afstand

Laten we eerlijk zijn, niemand van ons zag dit aankomen. De manier waarop we werken zal voor altijd veranderen, maar we moeten allemaal omgaan met wat er op dit moment gebeurt. Hieronder vindt u meer praktische, bruikbare inzichten en richtlijnen van onze cybersecurity-experts.

Advies van de CEO van CensorNet

Advies over werken op afstand tijdens de uitbraak van het Coronavirus – Censornet CEO, Ed Macnair, deelt een aantal belangrijke cyberveiligheidsadviezen voor IT- en beveiligingsteams over het beveiligen van externe gebruikers.

Checklist thuiswerken

Het is belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat u over de juiste instellingen en oplossingen beschikt om uw personeel te beveiligen wanneer u vanuit huis werkt.

Pas op voor Coronavirus gerelateerde aanvallen

Criminelen maken gebruik van precies de juiste mix van angst en directheid om de ‘impulsklik’ te creëren die zo vaak de initiërende stap is bij kwaadwillende activiteiten.

Veilig thuiswerken tips eBook

We hebben de inhoud van de Expert Q & A-webinar gedestilleerd tot een e-book van 18 pagina’s vol met alle standaarden, advies over de beste praktijken, tips en trucs die nodig zijn om de gebruikers van uw organisatie te beveiligen, waar ze ook werken.

Expert vraag en antwoord

In dit webinar delen cyberveiligheidsexperts van Censornet praktische tips en advies, best practices en meer voor het beveiligen van extern personeel. Beluister dit interessante webinar ter ondersteuning van security medewerkers die zich richten op het faciliteren van werknemers om vanuit huis te werken, in de nasleep van veranderende werkpatronen als gevolg van de lockdown.

Hoe bereid je je goed voor?

Multi Factor Authenticatie

Met zoveel risico’s verbonden aan het in gevaar brengen van accounts, en in een tijd waarin veel organisaties in wanorde verkeren, is het belangrijker dan ooit om te bewijzen of logins legitiem zijn of niet. Beperk de impact van grootschalige inbreuken met Multi Factor Authenticatie.

Webfiltering

Webfilteringstools zullen de dreiging van gebruikers die kwaadwillende sites bezoeken wegnemen en voorkomen dat gebruikers inloggegevens weggeven op vervalste inlogpagina’s. Wat nog belangrijker is, het voorkomt ook dat gebruikers naar sites gaan die ze misschien niet bezoeken als ze op kantoor waren, en die vaak potentiële bedreigingen bevatten.

Endpoint beveiliging

Virussen, malware, kwaadwillende webbezoeken en kwaadwillende downloads kunnen allemaal worden gestopt met de juiste endpoint-hygiëne met antivirus, die automatisch wordt bijgewerk. En afstemming van de gateway beveiligingsinstellingen tussen het hoofdkantoor en het endpoint.