Menu Close

Entrust Datacard SMS Passcode

Hou systemen en gegevens veilig met multi factor authenticatie

Hacken is big business geworden voor criminelen en is nu het snelst groeiende type misdaad ter wereld. Bij meer dan 80% van alle netwerkinbreuken loggen de hackers gewoon in als een gewone gebruiker en hebben ze onopgemerkt toegang tot systemen en gegevens. Met SMS PASSCODE van Entrust Datacard ontneem je effectief het wapen van de hackers.

Multi Factor Authenticatie met SMS PASSCODE

SMS PASSCODE verifieert gebruikers door een realtime, sessiespecifieke OTP (eenmalige toegangscode) naar de mobiele telefoon van de gebruiker te verzenden via sms, app, spraakoproep of e-mail. Nadat de OTP is gevalideerd, krijgt de gebruiker toegang. Zo simpel is het!

Wat maakt SMS PASSCODE veiliger dan de rest?

SMS PASSCODE is adaptief, real time, op challenge gebaseerd en sessie specifiek en profiteert van contextuele informatie bij het valideren van de gebruiker, waardoor het beschermt tegen identiteitsdiefstal en moderne internetbedreigingen.

Challenge gebaseerd

In tegenstelling tot oplossingen die afhankelijk zijn van vooraf uitgegeven toegangscodes, genereert SMS PASSCODE de toegangscodes pas nadat een challenge (gebruikersnaam en wachtwoord is gevalideerd) is voltooid.

GEO fencing

Verhoog de beveiliging door de toegang tot risicovolle locaties of regio’s te blokkeren.

Real time

Alle toegangscodes worden in real time gegenereerd op het moment van inloggen. Geen vooraf uitgegeven toegangscodes. Geen seed files om te hacken.

Contextuele gebruiker notificatie

Gebruikers ontvangen informatie over de GEO-IP-locatie van hun login om mogelijke man-in-the-middle-aanvallen te identificeren.

Sessie specifiek

Alle toegangscodes zijn vergrendeld op de sessie-ID van elke specifieke inlogpoging voor maximale beveiliging. Dit zorgt ervoor dat het aanvalsoppervlak wordt gereduceerd tot één apparaat.

Bescherming tegen brute-force attacks

SMS PASSCODE omvat geavanceerde brute-force en denial-of-service aanval detectie en bescherming.

Contextueel gebaseerde OTP

De OTP-tijdvalidatieperiode en de manier van afleveren worden aangepast op basis van de context van de gebruiker.

Hardened security

Onze toegangscodes zijn cryptografisch sterke willekeurig gegenereerde OTP’s met FIPS-140-gevalideerde cryptomodules en alle communicatie tussen componenten is AES 256bit gecodeerd.